Faces behind Summa: Meet Hendrik, Summa's eternal sunshine

Author: Daphne Mertens   Datum:    Leestijd: 4 minutes   A+
Categories: Behind The Scenes | Career | Other

Faces Behind Summa werd gecreëerd om je inzicht te geven op de werksfeer bij Summa, achter de schermen. Deze mensen zijn immers de drijvende kracht achter Summa. Met hun enthousiasme en passie groeit Summa elke dag een beetje meer.

Hendrik: Summa’s eeuwige zonneschijn


Hendrik staat bij Summa bekend als een zonnetje dat altijd straalt. Hij kent elke werknemer en manager bij naam en groet elkeen ook persoonlijk, elke morgen opnieuw. Dit werkt uiteraard aanstekelijk op de collega’s want zeg nu zelf: je kan de dag niet beter beginnen dan wanneer iemand je vriendelijk en oprecht begroet bij aankomst op het werk.

"Hallo,

mijn naam is Hendrik en ik ben trotse monteur bij Summa.

Graag stel ik me even kort voor. Hoewel ik me 40 voel, tikt m’n biologisch klok ondertussen 60 aan. Ik ben gelukkig getrouwd en ben gezegend met 4 prachtige kinderen. Ik woon in Bredene, een kuststad op zo’n 20 km van Gistel. In mijn vrije tijd speel ik graag pool.  Officieel ben ik gepensioneerd omdat ik reeds begon te werken op m’n 14de.  Maar omdat ik nog niet klaar ben om afscheid te nemen van het werkleven en ik me ook nog steeds amuseer op het werk, heb ik besloten er nog een aantal jaartjes aan te breien.

Mijn allereerste job, toen ik 14 was, was als arbeider in een voedingsfabriek in Oostende.  Ondertussen bestaat deze fabriek niet meer.  Ik verdiende toen 60 cent per uur.  Dat kan het jong geweld van vandaag zich simpelweg niet meer voorstellen! Nadat ik daar een aantal jaar gewerkt heb, kon ik bij Schlegel, een textielfabriek, aan de slag.  Schlegel bevindt zich net naast Summa.  Jammer genoeg werd Schlegel geconfronteerd met de nadelen van de economische crisis en werd het bedrijf gedwongen mensen te ontslaan. Ik voelde de bui hangen en wanneer een toenmalige collega me informeerde over openstaande vacatures bij Summa, heb ik niet getwijfeld en solliciteerde ik onmiddellijk.  Dus nadat ik een goeie 36 jaar bij Schlegel heb gewerkt, kon ik beginnen aan een nieuwe uitdaging bij Summa.  Ondertussen werk ik zo’n 5 jaar bij Summa.  Wie had ooit kunnen denken dat de ideale job zich naast de deur zou bevinden!

Bij Summa werk ik als monteur van de S Class 2 snijplotters en de F1612 vlakbed snijplotters. Het monteren van onderdelen/machines vereist volledige concentratie en dit op elk moment van de dag. Je kan je niet veroorloven even weg te dromen want dit zou zich onmiddellijk nadelig reflecteren in de hoogstaande kwaliteit, waar Summa voor staat.   Uiteraard ben ik dus trots op wat ik doe bij Summa. Ik zal m’n job ook steeds vol enthousiasme én met de nodige ernst blijven uitvoeren.

‘s Ochtends ben ik reeds vroeg uit de veren om naar het werk te gaan. Tegen 7 uur sta ik paraat op m’n werkplaats om aan de slag te gaan.  Elke werkdag, zonder enige uitzondering.  Bij Summa sta ik bekend als ‘manusje van alles’.  Het gebeurt dan ook soms dat ik iets nieuws moet doen of iemand ergens mee moet helpen.  Ik doe dat steeds met veel plezier.   Het geeft voldoening en houdt de job uitdagend.  Het zorgt er eveneens voor dat de dagen voorbij vliegen.  Er is altijd wel iets te doen.  Nooit een saai moment.

Daar ik elke ochtend één van de eerste aanwezigen ben op het werk, zie ik m’n collega’s beetje bij beetje binnen druppelen.  Zonder uitzondering groet ik elkeen bij naam bij hun aankomst.  M’n ouders waren harde werkers en ik herinner me dat ze zeiden: “Een vriendelijk woord heeft nog nooit iemand pijn gedaan”.  Voor mij is het dan ook evident om mensen te begroeten, om vriendelijk te zijn tegen hen.  Ik vind dat mensen tegenwoordig nogal asociaal geworden zijn door de opkomst van sociale media. Zelfs in de kroeg praat men niet meer met elkaar. Iedereen is druk in de weer met de gsm. Maar zelfs dan ga ik naar hen toe om een babbeltje te slaan. Dat doet zoveel meer deugd dan als een gek te scrollen.

Tijdens de 5 jaar dat ik nu bij Summa tewerkgesteld ben, heb ik een goede relatie opgebouwd met collega’s en werkgevers. Ik hou van m’n job en ik kan eerlijk zeggen dat mijn collega’s een soort van familie zijn geworden. Voor mij is m’n job dan ook dé ideale bezigheid tot ik op pensioen ga."

 

We zijn van mening dat iedereen z’n eigen “Hendrik” op het werk zou moeten hebben.  Hendrik is de ideale collega, al was het maar omdat het zonnetje in zijn buurt steeds schijnt!  We zouden Hendrik dan ook willen bedanken voor z’n begroetingen ’s morgens en voor z’n harde werk.

Indien jij een “Hendrik” bent of je ziet het wel zitten om samen te werken met hem, grijp je kans nu en solliciteer onmiddellijk! Vrolijk Summa’s werkplek op met jouw aanwezigheid en passie. Bezoek jobs.summa.eu en vind dé ideale bezigheid voor jou!


Heeft u een spannend verhaal te vertellen over uw Summa snijplotter of kent u iemand met dergelijke Summa insteken? Maakt u opmerkelijke creaties met uw Summa snijplotter of wil u uw Summa ervaring delen met de wereld? Zo ja, stuur dan een mailtje naar [email protected] met een korte introductie, vergezeld van enkele foto's en wij zorgen voor de rest.


Deel op: