Faces behind Summa: Meet Melanie

Author: Daphne Mertens   Datum:    Leestijd: 3 minutes   A+
Categories: Behind The Scenes | Career

"Faces Behind Summa" werd gecreëerd om je inzicht te geven op de werksfeer bij Summa, achter de schermen. Deze mensen zijn immers de drijvende kracht achter Summa. Met hun enthousiasme en passie groeit Summa elke dag een beetje meer.

Melanie, Summa's getalenteerde ruwe diamant


Graag hebben we het dit keer over een talentvolle newbie uit het Summa sales team. Een spontane vrouw, die ons ondertussen een klein jaar verblijd met haar enthousiasme en creativiteit: Meet Melanie, Summa's getalenteerde ruwe diamant.

"Hoi,

Ik ben Melanie, 27 lentes jong en werk zo’n 11 maand voor Summa als Product Ingenieur voor het Sales team.

Na m’n studies Industrieel Productontwerpen werkte ik eerst een half jaar in de horeca in het Pakhuis in Gent. M’n passie voor reizen nam toen even de overhand en leidde ertoe dat ik een half jaar door Zuid- en Centraal-Amerika trok. Toen ik terug in België belandde, ben ik opnieuw in de horeca wereld gerold, waar ik een verantwoordelijke functie bekleedde in restaurant Gouden Hoofd in Gent. Hoewel ik veel voldoening haalde uit deze job, miste ik daar voor een stuk m’n passie: ontwerpen. Bovendien vond ik de tijd ook rijp om mijn horizon wat te verruimen en me niet steeds te beperken tot het vree wijze Gent als uitvalsbasis voor een job. Zo kwam ik uiteindelijk bij Summa terecht, gelegen in het spannende wilde Westen van België.

Als Product Ingenieur bij Summa ben ik hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de Sales support van Summa roll cutters en Summa vlakbed-snijplotters binnen Europa en Azië. Daarnaast ligt de focus eveneens op toepassingsgerichte kwesties. Door zelf regelmatig hands-on met onze Summa producten te werken, bouw ik veel kennis op en kunnen klanten zo steeds bij mij terecht voor al hun vragen rond de verschillende toepassingen van onze Summa producten.

Daarnaast geef ik ook regelmatig demonstraties en trainingen om onze Summa dealers zo veel mogelijk bij te scholen in onze producten. Zo kunnen we een goed geolied netwerk uitbouwen, bestaande uit Summa dealers met een sterke en uitgebreide kennis van onze Summa producten.

Summa doet door z’n gestage groei ook steeds meer beurzen aan, waar ik samen met de collega’s van het sales en marketing team een ondersteunde factor ben. Dit is meteen ook een bijkomende troef in mijn functie bij Summa: de mogelijkheid om regelmatig naar het buitenland te gaan om onze dealers, waar nodig, te ondersteunen en bij te scholen. Dit aspect maakt de job uitermate uitdagend en afwisselend. Nooit een saai moment!

Eén van de grootste uitdagingen en streefdoelen op dit ogenblik voor mezelf zijn deze op software gebied. Door een gebrek aan software kennis en ervaring, dien ik me hierin dagelijks volop te verdiepen, wat ik uiteraard met veel plezier doe.  Maar ook het geven van trainingen is telkens opnieuw een uitdaging. Meestal geef ik immers les in het Engels of het Frans aan mensen die wat ouder zijn dan ikzelf. Dat voelt soms wat intimiderend aan, maar ik laat me hierdoor allerminst van de wijs brengen. Integendeel! Hoe meer trainingen ik geef, hoe meer het zelfvertrouwen groeit. Verder streef ik ernaar m’n job elke dag opnieuw zo goed mogelijk uit te oefenen, steeds open te staan voor het leren van nieuwe dingen en de reeds vergaarde kennis verder te verfijnen.

Natuurlijk maak ik ook graag wat tijd vrij voor andere dingen. Familie en vrienden zijn bijvoorbeeld heel belangrijk voor me. M’n vrije tijd zit dan ook vaak vol afspraken met hen. Reizen is ook iets wat steeds een prominente plaats in m’n leven zal innemen. Ook lekker gaan eten of zelf koken, een tentoonstelling meepikken, yoga, een boek lezen en zwemmen in de vrije natuur zijn dingen waar ik veel energie en plezier uit haal."

Summa streeft elke dag naar een innoverend en duurzaam beleid. Daarom zetten we ook voortdurend in op nieuw enthousiast talent dat niet bang is om out-of-the-box te denken en te handelen. Moedige mensen die niet bang zijn fouten te maken en eruit te leren. Mensen die vooruit denken en volop meedenken in teamverband.

Heb jij ook zin om je creativiteit en enthousiasme los te laten in een internationaal groeiend bedrijf? Ons team te versterken met veel werk én veel plezier? Aarzel dan geen seconde en solliciteer! Neem snel een kijkje op jobs.summa.eu en vind jouw droom job nu!


Heeft u een spannend verhaal te vertellen over uw Summa snijplotter of kent u iemand met dergelijke Summa insteken? Maakt u opmerkelijke creaties met uw Summa snijplotter of wil u uw Summa ervaring delen met de wereld? Zo ja, stuur dan een mailtje naar [email protected] met een korte introductie, vergezeld van enkele foto's en wij zorgen voor de rest.


Deel op: